Flammkuchen met garnalen
Diner
30 min bereidingstijd
Flammkuchen met garnalen
2 personen | 30 minuten bereiden
Deze flinterdunne pizza heeft dan wel een Duitse naam, oorspronkelijk komt de flammkuchen uit de Elzas – een streek die (inmiddels weer) bij Frankrijk hoort. De bakkers gebruikten het deeg om de hitte van de oven te testen. Was de temperatuur goed, dan was het deeg binnen 2 minuten gaar. Vatte het vlam, dan was de oven te warm. En zo schijnen ze ook op de naam te zijn gekomen: flammkuchen. Inmiddels zijn er verschillende varianten, van zoet tot hartig. Jessica maakte een hartige variant met Noordzeegarnalen en deelt haar recept graag met jullie!
Ingrediënten
- 1 rol flammkuchendeeg
- 200 g Hollandse garnalen
- 200 g creme fraîche
- 1 courgette
- 1 rode ui
- 1 handje geraspte kaas
Bereiding
- Verwarm de oven op 220 graden. Rol het deeg uit over de bakplaat en vouw ongeveer 1 cm van het deeg naar binnen.
- Pers de knoflook en meng dit met de crème fraîche. Verdeel het mengsel over het deeg.
- Bestrooi het deeg met zout, peper en de geraspte kaas. Snijd vervolgens de courgette en de ui klein. Verdeel de groenten samen met de garnalen over de flammkuchen.
- Bak het in 15-20 minuten af tot het deeg gaar en goudbruin is, de gamba’s gaar zijn en de groentes lekker geroosterd zijn, eet smakelijk!
Dit artikel is geschreven door
Inspiratie: bij I-KOOK klanten thuis
Deze keukens zijn pas opgeleverd!
Neem een kijkje bij andere klanten thuis
...en laat je inspireren!