• Home
  • I-KOOK blog
  • AluSplash achterwanden, wat zijn de voordelen en kleuren?

AluSplash achterwanden, wat zijn de voordelen en kleuren?

KEUKENS
5 min leestijd

Ontvang nu gratis het digitale I-KOOK magazine!

AluSplash is de praktische en stijlvolle spatwand achter je kookplaat en keukenblad die de spetters veilig opvangt! Voor de moderne keuken van vandaag bieden Alusplash achterwanden volop gebruiksgemak van eenvoudig schoonmaken tot gemakkelijke montage. Daarnaast heb je keuze uit ruim 20 Alusplash kleuren voor je keuken achterwand in strakke hoogglans glasachtige tinten en luxe matte decors. In dit blog krijg je uitgebreide uitleg over AluSplash, de ideale achterwand in een nieuwe keuken, bij verbouwing of een snelle keuken make-over!

Alles wat je wil weten over AluSplash:

  • Wat is Alusplash?
  • Wat zijn de 10 voordelen van Alusplash?
  • Uit welke AluSplash kleuren kun je kiezen?
  • Wat zijn de Alusplash afmetingen?
  • Hoe monteer je een Alusplash achterwand?
  • Wat zijn de Alusplash prijzen?

Een I-KOOK keukencoach is een echte keukenspecialist die je deskundig adviseert bij de keuze van je AluSplash achterwand of ander materiaal spatwand. Welke keuken kleuren combineren goed met elkaar en welke achterwand is gebruiksvriendelijk? Vraag het aan een keukencoach!

AluSplash Galaxy Essenza zwarte keuken achterwand

Wat is Alusplash?

Alusplash is een innovatieve aluminium keuken achterwand, die hittebestendig, hygiënisch en makkelijk in onderhoud is. Daarnaast maakt het naadloze oppervlak en de stijlvolle kleuren keuze, van AluSplash een geweldig alternatief voor glas, tegels en kunststof achterwanden.

Wat zijn de 10 voordelen van Alusplash?

  1.  1 – Grote keuze uit Alusplash kleuren: mat en hoogglans (glas-look)
  2.  2 – Veilige keuken achterwand
  3.  3 – Hittebestendig en brandwerend, geschikt achter alle kookplaten en fornuizen
  4.  4 – Makkelijk schoonmaken, wel zo hygiënisch!
  5.  5 – Scherpe Alusplash prijs
  6.  6 – Eenvoudig (zelf) te monteren
  7.  7 – Netjes afwerken met kitrand of aluminium afwerk profielen
  8.  8 – Op maat laten maken tot wel 4 meter lang
  9.  9 – Weegt weinig
  10. 10 – Duurzame achterwand = 100% herbruikbaar

 

Keuken achterwand mat beige AluSplash
Foto: Keuken achterwand mat beige AluSplash

Uit welke AluSplash kleuren kun je kiezen?

Alusplash kleuren passen bij elke stijl, smaak én de keukentrends van nu. De Alusplash achterwanden collectie bestaat uit 25 kleuren zowel levendige als subtiele tinten, met hoogglans en matte afwerkingen die geïnspireerd zijn door de natuur en de 4 elementen: aarde, lucht, water en vuur.

De AluSplash Essenza-lijn introduceert stijlvolle kleuren met een fijne structuur die je keuken een luxe touch geven. Essenza bevat de nieuwste Alusplash kleuren: Milky Way, Supernova, Mystical en Cosmic, elk met een eigen unieke uitstraling. De tint Milky Way biedt een lichte en ruimtelijke sfeer, terwijl Supernova een warme en stralende kleur is. Mystical brengt natuurlijke rust en Cosmic vindt de ideale balans tussen aards en moderne kleuren.

AluSplash RVS hoogglans Silver Brushed achterwand
Foto: AluSplash RVS hoogglans Silver Brushed achterwand

Naast de Essenza-lijn bevat de Alusplash-collectie ook een reeks van hoogglans en matte kleuren. Enkele voorbeelden uit het assortiment zijn:  Arctic White, een witte hoogglans achterwand of Sandy Steps, een hoogglans taupe achterwand, beide met een glasachtige uitstraling. Een AluSplash spatwand is een voordeliger keuze dan een glazen keuken achterwand, maar glas is wel een harder materiaal. De mat zwarte keuken achterwand Black Sand en mat grijze Smoked Ember zijn favoriete kleuren bij het samenstellen van een nieuwe keuken of bij keuken renovatie. In het Alusplash assortiment zijn ook metaalachtige tinten te vinden als het handige alternatief voor een roestvrij staal achterwand: de Alusplash RVS look Silver Brushed.

Nieuw is de perfecte randafwerking waarbij de kleur doorloopt in de omgebogen rand van de achterwand.

Bruine AluSplash spatwand Cosmic Essenza
Foto: Bruine AluSplash spatwand Cosmic Essenza

Wat zijn de Alusplash afmetingen?

Alusplash past in iedere keuken door de grote afmetingen: maximaal 410 x 150 cm. De keuken achterwanden worden precies op maat gemaakt, maar kunnen ook ter plekke op maat worden gezaagd door de monteur. Zorg dan voor goede bescherming als handschoenen en veiligheidsbril. Naast een volledige spatwand is ook een kookplaat achterwand van Alusplash verkrijgbaar in 2 maten: 60 x 74 cm en 90 x 74 cm. De panelen zijn 4 mm dik en wegen 7 kg per vierkante meter. De eventuele aluminium profielen voor de zijkanten geven de Alusplash achterwand een prachtige randafwerking.

Hoe monteer je Alusplash?

Hoe eenvoudig je zelf een Alusplash wandpaneel kunt monteren, zie je op onderstaande video:

Volg bij de montage van de Alusplash spatwand de pijlen op de beschermfolie om de glansvleug van de verschillende panelen in dezelfde richting te plaatsen.

Wat zijn de Alusplash prijzen?

Bij het overwegen van een AluSplash achterwand in je keuken is de prijs ook belangrijk. De Alusplash prijs is concurrerend met andere hoogwaardige achterwand materialen, maar biedt extra voordelen als bijzondere kleuren, duurzaamheid en gebruiksgemak. Alusplash is een goed geprijsde achterwand, waarbij de afmetingen en kleuren invloed hebben op de uiteindelijke kosten. Denk daarbij aan de standaard kookplaat achterwand of een volledige spatwand en de verschillen in de Classic of Premium Alusplash kleurgroep. De voordelig geprijsde achterwand is een luxe blikvanger in een nieuwe keuken. Bij keuken renovatie kan Alusplash perfect over een bestaande tegelwand gemonteerd worden.

AluSplash groene spatwand Mystical Essenza
Foto: AluSplash groene spatwand Mystical Essenza

Welke prachtige Alusplash achterwand krijgt jouw droomkeuken?

Combineer jouw favoriete Alusplash achterwand kleur met de stijl van je keuken! Een keukencoach van I-KOOK stelt geheel naar jouw wensen en binnen je budget, de keuken van je dromen samen.

Bespreek je ideeën en laat je verrassen door de goede adviezen van de betrouwbare keukencoach. In de reviews laten andere I-KOOK klanten trots de (nieuwe) keuken zien met hun geweldige spatwand als stralende blikvanger. Lees de echte ervaringen voor de mooiste keukeninspiratie. Stap op je gemak een I-KOOK winkel binnen en bewonder de keuken achterwanden collectie in de nieuwste kleuren en materialen. Een ervaren keukencoach maakt geheel naar jouw smaak en ideeën een prachtig persoonlijk keuken ontwerp in 3D, waarin je jouw droomkeuken van alle kanten kunt bekijken!

 Maak nu een afspraak met een keukencoach van I-KOOK! Er is altijd een I-KOOK winkel in je buurt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.