De 12 duurzame Obsidiana keukenblad voordelen!

DUURZAAM
6 min leestijd

Ontvang nu gratis het digitale I-KOOK magazine!

Een Obsidiana keukenblad is hét duurzame 100% recyclebare aanrechtblad dat iedere keuken een (on)betaalbare glanzende luxe geeft! Obsidiana is even praktisch en mooi als composiet, maar vriendelijker voor het milieu. Welke 12 voordelen heeft een Obsidiana werkblad? Je leest het uitgebreid in dit blog!

Dit zijn de 12 voordelen van een Obsidiana keukenblad:

1 – Obsidiana = 100% gerecycled glas met bindhars

Obsidiana bestaat uit een mix van gerecyclede stukjes glas, gebonden met hars. De duurzame grondstofmix voor het Obsidiana werkblad wordt in grote blokken samengeperst, waar later weer platen uitgezaagd worden. Vervolgens worden de harde platen in de fabriek verwerkt tot schitterende Obsidiana aanrechtbladen in natuurlijke kleuren.

Bij de productie van Obsidiana is géén verhitting nodig, wat je keuze voor een Obdisiana blad nog duurzamer maakt.

2 – 100% Recyclebaar keukenblad

Het duurzame Obsidiana keukenblad is 100% herbruikbaar als materiaal voor nieuwe aanrechtbladen. De gebruikte grondstoffen kunnen volledig benut worden, waardoor een Obsidiana aanrechtblad een circulair product is dat oneindig gerecycled kan worden. Dit in tegenstelling tot een composiet keukenblad dat niet gerecycled kan worden, maar er bijna hetzelfde als Obsidiana uitziet!

Duurzaam Obsidiana keukenblad van gerecycled glas - natuurlijke Obsidiana kleuren en patronen
Foto: Duurzaam Obsidiana keukenblad van gerecycled glas – natuurlijke Obsidiana kleuren en patronen

3 – Watervast

Zo watervast als composiet en met dezelfde uitstraling!

4 – Stootvast en slijtvast

5 – Hittebestendig & krasbestendig

Een Obsidiana keukenblad is hittebestendig bij normaal gebruik. Een keukencoach adviseert je echter om geen hete pan of een zeer koud product direct op het werkblad te zetten, leg er een onderzetter onder.

Ook al is een aanrechtblad van Obsidiana krasbestendig bij normaal gebruik: gebruik nooit schuurmiddelen, schuursponsjes of staalwol. Snij groente, fruit en vlees altijd op een snijplank.


I-KOOK keukenplanner & deskundig advies van een keukencoach

Probeer met de I-KOOK keukenplanner de mooiste keukenbladen uit in je eigen samengestelde keuken. Je kunt jouw 3D keuken ontwerp van alle kanten bekijken. Ga direct van start met de I-KOOK keukenplanner. Heb je vragen over welke aanrechtbladen milieuvriendelijk zijn, stel ze aan een deskundige keukencoach van I-KOOK!


6 – Hygiënisch

Door de watervastheid en krasbestendigheid is een aanrechtblad Obsidiana een hygiënisch keukenblad.

7 – Gemakkelijk schoonmaken

Een Obsidiana keukenblad is heel onderhoudsvriendelijk. Maak het Obsidiana werkblad dagelijks snel en eenvoudig schoon met een nieuw sopje, met een klein beetje afwasmiddel. Nog even nadoen met lauwwarm water en daarna het blad drogen met een keukendoek en een vel keukenpapier. Verwijder (zure) vloeistoffen direct en haal vuil en vlekken weg om intrekken te voorkomen. Lees hier de beste aanrechtblad schoonmaken tips!

Obsidiana werkblad Volcano Cloud Polished
Foto: Obsidiana werkblad Volcano Cloud Polished

8 – Stijlvolle Obsidiana kleuren en patronen – lopen door in de bladrand

De luxe natuursteen kleuren van de duurzame Obsidiana keukenbladen passen door de natuurlijke stijlvolle uitstraling perfect in: moderne keukens, landelijke keukens, industriële keukens en strakke design keukens. Obsidiana heeft altijd een glad gepolijst oppervlak met een glanzende uitstraling.

Enkele Obsidiana werkblad voorbeelden in geliefde keukenstijlen:

  • Een inductie kookplaat is onzichtbaar op het donkere Obsidiana keukenblad Volcano Dark en blendt prachtig in een geheel zwarte keuken.
  • Het levendige keukenblad Obsidiana Volcano Cloud geeft een lichte moderne keuken een luxe uiterlijk in combinatie met een goudkleurige spoelbak en keukenkraan. Zoals te zien op bovenstaande foto.
  • De kleur Obsidiana Volcano Grey Polished is een grijze glanzende tint, de perfecte bladkleur voor een stoere RVS keuken.
  • De Obsidiana kleuren Pearl en Light zijn met hun warme tinten een aanwinst in een gezellige landelijke keuken.
Keukenblad Obsidiana Volcano Warm met onderbouw spoelbak
Foto: Keukenblad Obsidiana Volcano Warm met onderbouw spoelbak

Het unieke aan een keukenblad van Obsidiana is dat de kleur en het patroon ook doorloopt in de hele rand, waardoor het aanrechtblad een robuust karakter krijgt.

Een Obsidiana keukenblad is keer op keer recyclebaar!

9 – Bladdikte en bladafwerking

Het duurzame Obsidiana aanrechtblad heeft een standaard hoogte van 1,2 cm. De bladrand kan tot 10 cm hoog opgedikt worden.

10 – Spoelbak soorten keuze

Bij een Obsidiana keukenblad heb je keuze uit meerdere soorten spoelbakken o.a.:

  • Vlak inbouw spoelbak – De rand van de populaire vlak inbouw spoelbak wordt, door een verdieping in het Obsidiana aanrechtblad, vlak in het blad gemonteerd. Zo krijg je geen hoogteverschil en geen opstaande randen, héél praktisch en hygiënisch!
  • Opbouw spoelbak – Een opbouw spoelbak wordt in de spoelbak uitsparing van het Obsidiana blad gemonteerd, waarbij de bovenkant van de spoelbak op het werkblad ligt. Met een dun laagje kit langs de spoelbakrand, voorkom je water en vuil tussen de spoelbak en het werkblad.
  • Onderbouw spoelbak – In het keukenblad van Obsidiana wordt een uitsparing gemaakt, waarna de spoelbak onder de bladuitsparing wordt gelijmd. Het blad oppervlak loopt zo zonder rand helemaal vlak. Op bovenstaande foto zie je een Gold kleur onderbouw spoelbak prachtig verwerkt onder het Obsidiana blad.
Zwart werkblad Obsidiana Volcano Black
Foto: Zwart werkblad Obsidiana Volcano Black

11 – Obsidiana keukenblad prijs

Vergelijk eenvoudig de prijs van een Obsidiana werkblad met andere keukenblad prijzen:

  • De prijs van een Obsidiana keukenblad is ongeveer hetzelfde als van een composiet aanrechtblad en is soms zelfs lager geprijsd.
  • Een HPL keukenblad, laminaat aanrechtblad (met Greengridz als basismateriaal) is goedkoper dan een Obsidiana blad.
  • Een houten, glazen of keramieken aanrechtblad is weer duurder dan een werkblad van Obsidiana.

Wat je uiteindelijk betaalt voor een Obsidiana aanrechtblad hangt o.a. af hoe groot (lengte x diepte) het keukenblad wordt, welke kleur je kiest, de afwerking (o.a. kraangat) en hoe dik de bladrand wordt.

12 – Bruikbaar met PITT cooking

Bij PITT cooking kies je zelf de plaats voor de verschillende kookzones op het keukenblad Obsidiana. Naast PITT cooking op gaspitten, krijgen we in 2025 ook PITT cooking op inductie kookzones.

Hoe mooi staat een Obsidiana keukenblad in jouw droomkeuken? Bekijk het bij I-KOOK!

Geniet van prachtige Obsidiana en andere duurzame keukenbladen in jouw dichtstbijzijnde I-KOOK winkel. Maak de perfecte keuze voor aanrechtblad kleur, materiaal en gebruiksgemak!

Wat maakt het duurzame Obsidiana aanrechtblad zo uniek? Een ervaren keukencoach van I-KOOK vertelt het je graag. Bespreek je wensen met je keukencoach en ontwerp samen jouw droomkeuken, tegen een goede prijs en binnen je budget. Lees ook de inspirerende ervaringen van andere I-KOOK klanten over hun prachtige duurzame aanrechtblad.

Een afspraak met een betrouwbare keukencoach is zo gemaakt!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.