Hoe maak je lekker gezond eten? Zie de 5 keukentips
Wil je gelijk meer weten over hoe je, leuk en lekker, gezond eten kunt klaarmaken in de keuken? Vraag het advies van een Keukencoach!
Tip 1 – Vacumeren met de Quva vacumeermachine
Het vacumeren van eten is een grote trend aan het worden in de keuken! Wat is vacumeren eigenlijk en hoe doe je dat?
Voordelen van vacumeren:
- Eten blijft tot drie keer langer goed en het smaakt net zo lekker.
- Werkt perfect bij groente, fruit, vlees, vis en kliekjes, maar ook bij chips, koekjes, etc.
- Je hoeft minder boodschappen te doen.
- Het scheelt snel vele euro’s per week.
- Goed voor het milieu omdat je minder afval hebt!
Wat is de Quva vacumeermachine?
- Met de Quva kun je supersnel en gemakkelijk voedsel vacuüm zuigen in de Quva vershoudbakjes en vacumeerzakken.
- De smaak van de wijn uit een aangebroken fles blijft enkele dagen langer goed met de speciale Quva wijnstopper.
- Met de marinade mode van de Quva gaat het marineren van gerechten een stuk sneller.
- Het grote voordeel van de Quva vacumeer machine: de Quva is volledig geïntegreerd in het werkblad en verdwijnt geheel, op de kleine ronde schijf na, als je klaar bent.
Tip 2 – Langer vers in de koelkast
Dat we gezonder zijn en langer leven hebben wij ook zeker te danken aan de uitvinding van de koelkast. In de koelkast worden voedsel en dranken gekoeld met de bedoeling dat de producten langer vers blijven. Maar de ontwikkeling gaat door!
De verschillende merken van koelkasten en koel-vriescombinaties hebben inmiddels een eigen (eventueel instelbare) vershoudsyteem in de lades, waarmee de levensmiddelen twee tot drie keer langer goed blijven. En als je minder voedsel verspilt, ben je ook nog eens milieuvriendelijk bezig!
Enkele koelsystemen voor jouw verse producten zijn de Etna koelkast met FreshZone, de Pelgrim koelkast met FreshZone en CrispZone, de Whirlpool koelkast met NatureFresh, de Siemens koelkast met Hyperfresh en de AEG koelkast met LongFresh lade.
Tip 3 – Combi-stoomoven en solo stoomoven
Misschien heb je wel eens een kant en klare stoommaaltijd op uit de magnetron? Je kunt veel lekkerder zelf heerlijke en gezonde gerechten klaarmaken met behulp van stoom in jouw eigen keuken. Wat zijn de voordelen van stoom koken in de stoomoven en combi-oven?
Voordelen van het stomen van eten:
- Vitaminen en andere voedingsstoffen blijven beter bewaard dan wanneer je het eten in water zou koken.
- Groente blijft er fris uitzien en verliest niet zijn kleur. Vlees en vis blijven even mals en drogen niet uit.
- Je gebruikt geen of veel minder olie, bakboter en zout doordat het vele vocht in de lucht en in het gerecht, het eten lekker mals houdt.
Wat wordt het: de stoomoven of de oven met stoomfunctie:
- In de stoomoven en de oven met stoomfunctie kun je complete maaltijden garen (en ontdooien) met meerdere gerechten boven elkaar.
- Het grote voordeel van de combi-stoomoven of combi-magnetron met stoomfunctie is dat je alle normale functies van de oven/magnetron kunt gebruiken, met de stoomfunctie als bijzondere toevoeging. Stokbrood, cakes en taarten krijgen bijvoorbeeld een knapperige korst zonder van binnen uit te drogen.
Tip 4 – Airfryer – hetelucht friteuze
De airfryer staat bekend als de gezonde frituurpan, maar deze hetelucht friteuse kan nog veel meer:
- Met Airfryer snacks en friet krijg je driekwart minder calorieën binnen dan bij normaal frituren, omdat je (bijna) geen vet of olie gebruikt.
- Ook groente, vis, vlees, pasta, aardappelen, ovenschotels en zelfs de hele maaltijd kun je grillen en klaarmaken in de Airfryer.
- De Airfryer is een los keukenapparaat dat verkrijgbaar is in verschillende formaten. Het hangt natuurlijk helemaal af hoe groot je gezin of vriendengroep is waarvoor je iets lekkers en gezonds wilt bereiden.
Tip 5 – Blender voor thuis, smoothies voor onderweg!
Zelf een gezond sapje maken is nog nooit zo eenvoudig geweest met deze handige keuken gadgets! Naast het bereiden van een heerlijke smoothie van fruit en/of groente zijn blenders bijzonder handig voor het maken van verse sauzen, soep, eigen cocktails en shakes.
Welke blenders zijn er?
- Traditionele blender: de allround blender voor pureren en malen.
- Smoothieblender: speciaal voor het maken van smoothies met handige meeneembeker(s).
- High Speed blender: deze powerblender maalt de ingrediënten zeer fijn, wat ideaal is voor het maken van sauzen. IJs crushen gaat makkelijker door de extra krachtige motor. Verkrijgbaar is ook de blender met ice crush functie.
- Vacuümblender: De smoothie en andere gerechten worden vacuüm gezogen waardoor de vitamines en mineralen langer aanwezig blijven.
Gezond eten, hoe begin ik?
Een Keukencoach wil je altijd adviseren hoe makkelijk en snel je vers eten kunt klaarmaken en zo geld kunt besparen, in jouw eigen keuken. Ik zie je graag!
Dit artikel is geschreven door
Inspiratie: bij I-KOOK klanten thuis
Deze keukens zijn pas opgeleverd!
Neem een kijkje bij andere klanten thuis
...en laat je inspireren!