Keuken zonder apparatuur bij I-KOOK kopen

KEUKENS
5 min leestijd

Ontvang nu gratis het digitale I-KOOK magazine!

Bij I-KOOK kun je ook een keuken zonder apparatuur kopen! Je bent helemaal vrij in het samenstellen van jouw ideale keukenblok zonder apparatuur. Een keukencoach van I-KOOK helpt je graag!

Als keukencoach krijg ik van klanten in de winkel de vraag of het bij I-KOOK mogelijk is om een keuken zonder apparatuur te kopen? Jazeker, bij I-KOOK staan wij altijd voor onze klanten klaar! Om een klant goed te kunnen adviseren, vraag ik geheel vrijblijvend waarom ze wel de keukenkasten en het aanrechtblad willen uitzoeken en niet de inbouw apparaten.

Deskundig advies van I-KOOK keukencoach André
Foto: Deskundig advies van I-KOOK keukencoach André

Redenen voor het kopen van een keuken zonder apparatuur:

1 – Zo goed als nieuwe apparatuur overzetten in de nieuwe keuken

Stel jouw oven is een half jaar geleden kapot gegaan en vervangen voor een nieuwe oven. Of de vaatwasser is 4 jaar oud en kan nog zo’n 10 jaar mee. Het is dan zonde van het geld om nieuwe keukenapparaten te kopen. Het is ook beter voor het milieu om apparaten die, na het demonteren van de keuken, nog jaren goed kunnen functioneren niet te vervangen.

2 – Keuken apparatuur via internet kopen

Als een klant aangeeft een keuken bij I-KOOK te willen kopen zonder inbouwapparatuur en de toestellen via het internet aanschaft, wil de keukencoach graag weten waarom:

  • De klant denkt dat I-KOOK het apparatuur merk misschien niet heeft. Mocht I-KOOK het merk niet in haar assortiment hebben, dan gaat de keukencoach graag na of I-KOOK de apparaten van dit merk wel voor je kan leveren.
  • De klant denkt dat het voordeliger is. Wellicht kan I-KOOK de apparatuur voor dezelfde prijs of zelfs voordeliger leveren. De keukencoach kijkt het graag voor je na.  Keukenapparatuur uitzoeken, hoe maak je de beste keuze?

3 – Keukenblok zonder apparatuur in het ontwerp

Een keukenblok zonder apparatuur komt steeds vaker voor! Zo kan een keukencoach een geweldig keukeneiland zonder apparatuur met bar ontwerpen. Het plaatsen van een ‘werkeiland‘ zoals een keukeneiland zonder apparatuur wordt genoemd, is een stuk eenvoudiger omdat er geen leidingen aangelegd moeten worden. Wat vind je van een pantry, een klein keukenblok zonder apparatuur met een spoelbak? Of een bijkeuken met ruimte voor je wasmachine en droger? Een gezellige koffiecorner?

De woonkamer en keuken lopen volgens de nieuwste keukentrends naadloos in elkaar over. Prachtige keukenkasten krijgen in dezelfde keuken kleuren en materialen een nieuwe functie als TV meubel, wandmeubel of dressoir.

Keukenblok zonder apparatuur als dressoir en tv meubel
Foto: Keukenblok zonder apparatuur als dressoir en tv meubel

Bij I-KOOK Keukens: alles mag en niets moet!

Keuken zonder apparatuur kopen bij I-KOOK, hoe gaat dat?

Bij I-KOOK gaat een keuken kopen zonder apparatuur precies hetzelfde als een keuken kopen inclusief apparaten. Met hetzelfde deskundige advies en de goede service zoals je van I-KOOK gewend bent.

De keukencoach vraagt aan jou om van het desbetreffende apparaat door te geven: de merknaam (bijvoorbeeld Siemens) en het typenummer. Dit is belangrijke informatie omdat het apparaat ingebouwd wordt in een keukenkast en er anders een risico is dat het apparaat niet past. Er zijn dan 2 situaties mogelijk:

  • Een keukenkast kiezen waarin het apparaat past.
  • Bij een afwijkende maat, gaat de keukencoach de fabrikant vragen de kast aan te passen naar het apparaat. Je zou zeggen dat keukenapparaten standaard maten hebben, maar soms is er gekozen voor een hogere vaatwasser en bij een greeploze keuken kunnen er ook verschillen optreden.
Keuken zonder apparatuur - bovenkasten plaatsen door I-KOOK monteur
Foto: Keuken zonder apparatuur – bovenkasten plaatsen door I-KOOK monteur

Plaatsing van de keuken door een I-KOOK monteur

De monteur plaatst het I-KOOK keukenblok en sluit alle apparatuur aan. De monteur monteert de niet bij I-KOOK gekochte apparaten zonder garantie. Kijk bij de fabrikant van het apparaat voor de garantievoorwaarden. Ook horen de gebruikte apparaten netjes te zijn.

Een goed voorbeeld van de montage van een gebruikt keukenapparaat is een vaatwasser. Bij het overzetten van een vaatwasser moeten de stukken pizza niet de monteur om de oren vliegen. Daarnaast een belangrijk punt bij het opnieuw plaatsen van gebruikte apparatuur: bij het uitbouwen van het apparaat wordt vaak het bevestigingsmateriaal met de kasten en deurtjes weggegooid. Bewaar al het originele bevestigingsmateriaal voor het inbouwen door de monteur, want fabrikanten komen telkens met nieuwe apparaat modellen. De keukencoach kan niet oud bevestigingsmateriaal gaan zoeken of bestellen.

Je kunt jouw I-KOOK keuken natuurlijk ook zelf plaatsen! Keukenmontage, hoe ga jij het doen?

Groot voordeel: I-KOOK keukenkasten zijn al in elkaar gezet!

Zwarte moderne keuken met kookeiland en bar
Foto: Zwarte moderne keuken met kookeiland en bar

Zijn de kasten duurder bij een I-KOOK keuken zonder apparatuur?

Nee, de keukenkasten en alle andere keukenonderdelen worden niet duurder als je een I-KOOK keuken zonder inbouwapparatuur koopt.

Bij kleine goedkope keukens wordt er soms € 50,- montagekosten per gebruikt apparaat gerekend voor het werk van de monteur.

Bij I-KOOK krijg je altijd de service en advies van de keuken speciaalzaak, waar gelet wordt op duurzaamheid en de klant voorop staat!

Keuken samenstellen bij I-KOOK: Alles mag en niets moet!

Heb je plannen voor een keuken met of zonder apparatuur? Wil je op je gemak en zonder zorgen een geweldige keuken die bij jou en je budget past?

Je bent altijd van harte welkom in de I-KOOK winkel waar je op je eigen tempo de nieuwste keukens bewondert. Je kunt een keukencoach van I-KOOK altijd om raad vragen. Deze keukenspecialist geeft je deskundig advies en wil maar één ding: de perfecte keuken voor jou ontwerpen! Ontdek samen met je ervaren keukencoach het ontwerp, de materialen en kleuren voor jouw keuken. Lees ook de reviews van trotse klanten over hun eigen keuken. Bekijk de inspiratie foto’s!

Maak hier een  afspraak met een I-KOOK keukencoach in je buurt!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.