Oven magnetron

 

Conventionele oven

De conventionele oven maakt alleen gebruik van boven- en/of onderverwarming en is voornamelijk geschikt om mee te braden en te bakken.
Het voordeel van een conventionele oven is dat de onder- en bovenverwarming in de meeste gevallen apart te gebruiken zijn. Door bijv. alleen gebruik te maken van onderwarmte kunnen pizzabodems perfect knapperig worden gebakken.

 

 

Terug naar boven

 

Hetelucht oven

De multifunctionele (hetelucht) oven heeft meer opties, waaronder: grillen en bakken op meerdere niveaus door middel van hete lucht.

Door de heteluchtfunctie is er een gelijkmatige en constante hitteverdeling in de oven. Hierdoor kunt u bijv. zonder problemen op meerdere niveaus gelijk bakken.

 

 

Terug naar boven

 

Stoomoven

In een stoomoven geschiedt het koken door middel van stoom welke zorgt voor een warme en vochtige atmosfeer die de ingrediënten volledig omsluit en zorgt voor een zeer efficiënte en gelijkmatige warmteoverdracht.

Het voedsel komt niet in contact met de hete bodem en met het kookwater. Hierdoor blijven de voedingsstoffen, vitamines en mineralen goed bewaard. Koken, sudderen, ontdooien, bakken en braden, het kan allemaal in de stoomoven.

Naast de twee meest gangbare inbouwovens maakt de stoomoven de laatste jaren een stormachtige ontwikkeling door. Toch is het voedsel bereiden met stoom niet nieuw. Deze manier werd duizenden jaren geleden in Azië (vooral in China) al toegepast. Toen wist men al dat koken met stoom makkelijk en gezond was. Tegenwoordig is deze techniek, met de komst van de stoomoven, ook toegankelijk gemaakt voor de moderne keuken.

Terug naar boven

 

Fornuis

Een fornuis is een combinatie van een oven met een kookplaat in één apparaat. Door de vele uitvoeringen en mogelijkheden kan het fornuis in vrijwel elke keukenstijl toegepast worden. Werd het vroeger eigenlijk gezien als een vrijstaand apparaat, tegenwoordig wordt het fornuis meestal als een ‘inbouwapparaat’ toegepast. 5 Tips voor je fornuis keuze!

Tussen de keukenkastjes geplaatst en praktisch naadloos overlopend in het werkblad is het fornuis dan ook een echte blikvanger. Voor zowel de doorgewinterde hobbykok als voor de alledaagse gezinsmaaltijd is een fornuis een prima keuze.

Het apparaat biedt erg veel ruimte om met meerdere pannen te kunnen koken en tegelijkertijd ook een gerecht in de oven te bereiden. Naast de modellen waarbij op gas gekookt wordt en de oven elektrisch is, bestaan er ook uitvoeringen met de mogelijkheid tot het koken op inductie met een inductiefornuis of op keramische kookzones.

Ook zijn er fornuizen die, in plaats van een elektrische oven, voorzien zijn van een gasoven. Zoals gezegd zijn er twee mogelijkheden als het om het ovengedeelte van het fornuis gaat: op gas of elektrisch. Een gasoven is in de regel sneller op temperatuur en is energiezuiniger dan een elektrische oven. Daarentegen is bij een elektrische oven de temperatuur weer beter beheersbaar, wat een betere controle geeft over het uiteindelijke bakresultaat.

Terug naar boven

 

Standaard magnetron

De magnetron is in de hedendaagse keuken een bijna onmisbaar apparaat geworden. Naast het eenvoudige ontdooi en opwarm werk, kunnen de nieuwste magnetrons bijvoorbeeld al complete maaltijden automatisch bereiden en sommige uitvoeringen zijn ook voorzien van een grillelement.

Voedsel bereiden gaat dus snel en energiezuinig en beperkt bovendien het verlies aan voedingswaarde. Dit maakt het gebruik van de magnetron voor veel moderne huishoudens een prettige en zeer tijdbesparende oplossing.

Het opwarmen werkt door middel van microgolven onder een bepaald vermogen. Bij het ontdooien gebruikt de magnetron minder vermogen dan bijvoorbeeld bij het opwarmen van een gerecht. Het instellen hiervan gaat, volgens een bepaalde schaalindeling, via toetsen of een draaiknop. Bij de meeste magnetrons ligt het vermogen tegenwoordig tussen de 600 en de 1000 Watt.

Terug naar boven

 

Combimagnetron

De combimagnetron is een magnetron en een oven in één apparaat. Daarom is het niet meer noodzakelijk om een aparte oven en een aparte magnetron aan te schaffen. Dit is handig als er maar beperkte ruimte in de keuken is of wanneer je de ruimte op een andere manier wil benutten.

Veruit de meeste combimagnetrons zijn geschikt voor een nismaat van 45cm. Het apparaat is qua inhoud kleiner dan een normale oven, wat soms een nadeel kan zijn. Ook kan er niet tegelijkertijd gebruik gemaakt worden van de oven- en de magnetronfunctie en moet, na het gebruik van de ovenfunctie, het apparaat altijd eerst afkoelen voordat de magnetronfunctie gebruikt kan worden.

Combimagnetrons zijn er in veel verschillende uitvoeringen. Bij de eenvoudige modellen wordt er vaak gebruik gemaakt van een ronddraaiend plateau (voor de magnetronfunctie) en kunnen er geen bakplaten in geplaatst worden (voor de ovenfunctie). De luxer uitgevoerde modellen hebben geen draaiplateau en zijn voorzien van inschuifmogelijkheden voor bakplaten en –roosters.

Terug naar boven

 

Conventionele oven

De conventionele oven maakt alleen gebruik van boven- en/of onderverwarming en is voornamelijk geschikt om mee te braden en te bakken.
Het voordeel van een conventionele oven is dat de onder- en bovenverwarming in de meeste gevallen apart te gebruiken zijn. Door bijv. alleen gebruik te maken van onderwarmte kunnen pizzabodems perfect knapperig worden gebakken.

 

 

Terug naar boven

 

Hetelucht oven

De multifunctionele (hetelucht) oven heeft meer opties, waaronder: grillen en bakken op meerdere niveaus door middel van hete lucht.

Door de heteluchtfunctie is er een gelijkmatige en constante hitteverdeling in de oven. Hierdoor kunt u bijv. zonder problemen op meerdere niveaus gelijk bakken.

 

 

Terug naar boven

 

Stoomoven

In een stoomoven geschiedt het koken door middel van stoom welke zorgt voor een warme en vochtige atmosfeer die de ingrediënten volledig omsluit en zorgt voor een zeer efficiënte en gelijkmatige warmteoverdracht.

Het voedsel komt niet in contact met de hete bodem en met het kookwater. Hierdoor blijven de voedingsstoffen, vitamines en mineralen goed bewaard. Koken, sudderen, ontdooien, bakken en braden, het kan allemaal in de stoomoven.

Naast de twee meest gangbare inbouwovens maakt de stoomoven de laatste jaren een stormachtige ontwikkeling door. Toch is het voedsel bereiden met stoom niet nieuw. Deze manier werd duizenden jaren geleden in Azië (vooral in China) al toegepast. Toen wist men al dat koken met stoom makkelijk en gezond was. Tegenwoordig is deze techniek, met de komst van de stoomoven, ook toegankelijk gemaakt voor de moderne keuken.

Terug naar boven

 

Fornuis

Een fornuis is een combinatie van een oven met een kookplaat in één apparaat. Door de vele uitvoeringen en mogelijkheden kan het fornuis in vrijwel elke keukenstijl toegepast worden. Werd het vroeger eigenlijk gezien als een vrijstaand apparaat, tegenwoordig wordt het fornuis meestal als een ‘inbouwapparaat’ toegepast. 5 Tips voor je fornuis keuze!

Tussen de keukenkastjes geplaatst en praktisch naadloos overlopend in het werkblad is het fornuis dan ook een echte blikvanger. Voor zowel de doorgewinterde hobbykok als voor de alledaagse gezinsmaaltijd is een fornuis een prima keuze.

Het apparaat biedt erg veel ruimte om met meerdere pannen te kunnen koken en tegelijkertijd ook een gerecht in de oven te bereiden. Naast de modellen waarbij op gas gekookt wordt en de oven elektrisch is, bestaan er ook uitvoeringen met de mogelijkheid tot het koken op inductie met een inductiefornuis of op keramische kookzones.

Ook zijn er fornuizen die, in plaats van een elektrische oven, voorzien zijn van een gasoven. Zoals gezegd zijn er twee mogelijkheden als het om het ovengedeelte van het fornuis gaat: op gas of elektrisch. Een gasoven is in de regel sneller op temperatuur en is energiezuiniger dan een elektrische oven. Daarentegen is bij een elektrische oven de temperatuur weer beter beheersbaar, wat een betere controle geeft over het uiteindelijke bakresultaat.

Terug naar boven

 

Standaard magnetron

De magnetron is in de hedendaagse keuken een bijna onmisbaar apparaat geworden. Naast het eenvoudige ontdooi en opwarm werk, kunnen de nieuwste magnetrons bijvoorbeeld al complete maaltijden automatisch bereiden en sommige uitvoeringen zijn ook voorzien van een grillelement.

Voedsel bereiden gaat dus snel en energiezuinig en beperkt bovendien het verlies aan voedingswaarde. Dit maakt het gebruik van de magnetron voor veel moderne huishoudens een prettige en zeer tijdbesparende oplossing.

Het opwarmen werkt door middel van microgolven onder een bepaald vermogen. Bij het ontdooien gebruikt de magnetron minder vermogen dan bijvoorbeeld bij het opwarmen van een gerecht. Het instellen hiervan gaat, volgens een bepaalde schaalindeling, via toetsen of een draaiknop. Bij de meeste magnetrons ligt het vermogen tegenwoordig tussen de 600 en de 1000 Watt.

Terug naar boven

 

Combimagnetron

De combimagnetron is een magnetron en een oven in één apparaat. Daarom is het niet meer noodzakelijk om een aparte oven en een aparte magnetron aan te schaffen. Dit is handig als er maar beperkte ruimte in de keuken is of wanneer je de ruimte op een andere manier wil benutten.

Veruit de meeste combimagnetrons zijn geschikt voor een nismaat van 45cm. Het apparaat is qua inhoud kleiner dan een normale oven, wat soms een nadeel kan zijn. Ook kan er niet tegelijkertijd gebruik gemaakt worden van de oven- en de magnetronfunctie en moet, na het gebruik van de ovenfunctie, het apparaat altijd eerst afkoelen voordat de magnetronfunctie gebruikt kan worden.

Combimagnetrons zijn er in veel verschillende uitvoeringen. Bij de eenvoudige modellen wordt er vaak gebruik gemaakt van een ronddraaiend plateau (voor de magnetronfunctie) en kunnen er geen bakplaten in geplaatst worden (voor de ovenfunctie). De luxer uitgevoerde modellen hebben geen draaiplateau en zijn voorzien van inschuifmogelijkheden voor bakplaten en –roosters.

Terug naar boven

Oven magnetron

 

Conventionele oven

De conventionele oven maakt alleen gebruik van boven- en/of onderverwarming en is voornamelijk geschikt om mee te braden en te bakken.
Het voordeel van een conventionele oven is dat de onder- en bovenverwarming in de meeste gevallen apart te gebruiken zijn. Door bijv. alleen gebruik te maken van onderwarmte kunnen pizzabodems perfect knapperig worden gebakken.

 

 

Terug naar boven

 

Hetelucht oven

De multifunctionele (hetelucht) oven heeft meer opties, waaronder: grillen en bakken op meerdere niveaus door middel van hete lucht.

Door de heteluchtfunctie is er een gelijkmatige en constante hitteverdeling in de oven. Hierdoor kunt u bijv. zonder problemen op meerdere niveaus gelijk bakken.

 

 

Terug naar boven

 

Stoomoven

In een stoomoven geschiedt het koken door middel van stoom welke zorgt voor een warme en vochtige atmosfeer die de ingrediënten volledig omsluit en zorgt voor een zeer efficiënte en gelijkmatige warmteoverdracht.

Het voedsel komt niet in contact met de hete bodem en met het kookwater. Hierdoor blijven de voedingsstoffen, vitamines en mineralen goed bewaard. Koken, sudderen, ontdooien, bakken en braden, het kan allemaal in de stoomoven.

Naast de twee meest gangbare inbouwovens maakt de stoomoven de laatste jaren een stormachtige ontwikkeling door. Toch is het voedsel bereiden met stoom niet nieuw. Deze manier werd duizenden jaren geleden in Azië (vooral in China) al toegepast. Toen wist men al dat koken met stoom makkelijk en gezond was. Tegenwoordig is deze techniek, met de komst van de stoomoven, ook toegankelijk gemaakt voor de moderne keuken.

Terug naar boven

 

Fornuis

Een fornuis is een combinatie van een oven met een kookplaat in één apparaat. Door de vele uitvoeringen en mogelijkheden kan het fornuis in vrijwel elke keukenstijl toegepast worden. Werd het vroeger eigenlijk gezien als een vrijstaand apparaat, tegenwoordig wordt het fornuis meestal als een ‘inbouwapparaat’ toegepast. 5 Tips voor je fornuis keuze!

Tussen de keukenkastjes geplaatst en praktisch naadloos overlopend in het werkblad is het fornuis dan ook een echte blikvanger. Voor zowel de doorgewinterde hobbykok als voor de alledaagse gezinsmaaltijd is een fornuis een prima keuze.

Het apparaat biedt erg veel ruimte om met meerdere pannen te kunnen koken en tegelijkertijd ook een gerecht in de oven te bereiden. Naast de modellen waarbij op gas gekookt wordt en de oven elektrisch is, bestaan er ook uitvoeringen met de mogelijkheid tot het koken op inductie met een inductiefornuis of op keramische kookzones.

Ook zijn er fornuizen die, in plaats van een elektrische oven, voorzien zijn van een gasoven. Zoals gezegd zijn er twee mogelijkheden als het om het ovengedeelte van het fornuis gaat: op gas of elektrisch. Een gasoven is in de regel sneller op temperatuur en is energiezuiniger dan een elektrische oven. Daarentegen is bij een elektrische oven de temperatuur weer beter beheersbaar, wat een betere controle geeft over het uiteindelijke bakresultaat.

Terug naar boven

 

Standaard magnetron

De magnetron is in de hedendaagse keuken een bijna onmisbaar apparaat geworden. Naast het eenvoudige ontdooi en opwarm werk, kunnen de nieuwste magnetrons bijvoorbeeld al complete maaltijden automatisch bereiden en sommige uitvoeringen zijn ook voorzien van een grillelement.

Voedsel bereiden gaat dus snel en energiezuinig en beperkt bovendien het verlies aan voedingswaarde. Dit maakt het gebruik van de magnetron voor veel moderne huishoudens een prettige en zeer tijdbesparende oplossing.

Het opwarmen werkt door middel van microgolven onder een bepaald vermogen. Bij het ontdooien gebruikt de magnetron minder vermogen dan bijvoorbeeld bij het opwarmen van een gerecht. Het instellen hiervan gaat, volgens een bepaalde schaalindeling, via toetsen of een draaiknop. Bij de meeste magnetrons ligt het vermogen tegenwoordig tussen de 600 en de 1000 Watt.

Terug naar boven

 

Combimagnetron

De combimagnetron is een magnetron en een oven in één apparaat. Daarom is het niet meer noodzakelijk om een aparte oven en een aparte magnetron aan te schaffen. Dit is handig als er maar beperkte ruimte in de keuken is of wanneer je de ruimte op een andere manier wil benutten.

Veruit de meeste combimagnetrons zijn geschikt voor een nismaat van 45cm. Het apparaat is qua inhoud kleiner dan een normale oven, wat soms een nadeel kan zijn. Ook kan er niet tegelijkertijd gebruik gemaakt worden van de oven- en de magnetronfunctie en moet, na het gebruik van de ovenfunctie, het apparaat altijd eerst afkoelen voordat de magnetronfunctie gebruikt kan worden.

Combimagnetrons zijn er in veel verschillende uitvoeringen. Bij de eenvoudige modellen wordt er vaak gebruik gemaakt van een ronddraaiend plateau (voor de magnetronfunctie) en kunnen er geen bakplaten in geplaatst worden (voor de ovenfunctie). De luxer uitgevoerde modellen hebben geen draaiplateau en zijn voorzien van inschuifmogelijkheden voor bakplaten en –roosters.

Terug naar boven

 

Conventionele oven

De conventionele oven maakt alleen gebruik van boven- en/of onderverwarming en is voornamelijk geschikt om mee te braden en te bakken.
Het voordeel van een conventionele oven is dat de onder- en bovenverwarming in de meeste gevallen apart te gebruiken zijn. Door bijv. alleen gebruik te maken van onderwarmte kunnen pizzabodems perfect knapperig worden gebakken.

 

 

Terug naar boven

 

Hetelucht oven

De multifunctionele (hetelucht) oven heeft meer opties, waaronder: grillen en bakken op meerdere niveaus door middel van hete lucht.

Door de heteluchtfunctie is er een gelijkmatige en constante hitteverdeling in de oven. Hierdoor kunt u bijv. zonder problemen op meerdere niveaus gelijk bakken.

 

 

Terug naar boven

 

Stoomoven

In een stoomoven geschiedt het koken door middel van stoom welke zorgt voor een warme en vochtige atmosfeer die de ingrediënten volledig omsluit en zorgt voor een zeer efficiënte en gelijkmatige warmteoverdracht.

Het voedsel komt niet in contact met de hete bodem en met het kookwater. Hierdoor blijven de voedingsstoffen, vitamines en mineralen goed bewaard. Koken, sudderen, ontdooien, bakken en braden, het kan allemaal in de stoomoven.

Naast de twee meest gangbare inbouwovens maakt de stoomoven de laatste jaren een stormachtige ontwikkeling door. Toch is het voedsel bereiden met stoom niet nieuw. Deze manier werd duizenden jaren geleden in Azië (vooral in China) al toegepast. Toen wist men al dat koken met stoom makkelijk en gezond was. Tegenwoordig is deze techniek, met de komst van de stoomoven, ook toegankelijk gemaakt voor de moderne keuken.

Terug naar boven

 

Fornuis

Een fornuis is een combinatie van een oven met een kookplaat in één apparaat. Door de vele uitvoeringen en mogelijkheden kan het fornuis in vrijwel elke keukenstijl toegepast worden. Werd het vroeger eigenlijk gezien als een vrijstaand apparaat, tegenwoordig wordt het fornuis meestal als een ‘inbouwapparaat’ toegepast. 5 Tips voor je fornuis keuze!

Tussen de keukenkastjes geplaatst en praktisch naadloos overlopend in het werkblad is het fornuis dan ook een echte blikvanger. Voor zowel de doorgewinterde hobbykok als voor de alledaagse gezinsmaaltijd is een fornuis een prima keuze.

Het apparaat biedt erg veel ruimte om met meerdere pannen te kunnen koken en tegelijkertijd ook een gerecht in de oven te bereiden. Naast de modellen waarbij op gas gekookt wordt en de oven elektrisch is, bestaan er ook uitvoeringen met de mogelijkheid tot het koken op inductie met een inductiefornuis of op keramische kookzones.

Ook zijn er fornuizen die, in plaats van een elektrische oven, voorzien zijn van een gasoven. Zoals gezegd zijn er twee mogelijkheden als het om het ovengedeelte van het fornuis gaat: op gas of elektrisch. Een gasoven is in de regel sneller op temperatuur en is energiezuiniger dan een elektrische oven. Daarentegen is bij een elektrische oven de temperatuur weer beter beheersbaar, wat een betere controle geeft over het uiteindelijke bakresultaat.

Terug naar boven

 

Standaard magnetron

De magnetron is in de hedendaagse keuken een bijna onmisbaar apparaat geworden. Naast het eenvoudige ontdooi en opwarm werk, kunnen de nieuwste magnetrons bijvoorbeeld al complete maaltijden automatisch bereiden en sommige uitvoeringen zijn ook voorzien van een grillelement.

Voedsel bereiden gaat dus snel en energiezuinig en beperkt bovendien het verlies aan voedingswaarde. Dit maakt het gebruik van de magnetron voor veel moderne huishoudens een prettige en zeer tijdbesparende oplossing.

Het opwarmen werkt door middel van microgolven onder een bepaald vermogen. Bij het ontdooien gebruikt de magnetron minder vermogen dan bijvoorbeeld bij het opwarmen van een gerecht. Het instellen hiervan gaat, volgens een bepaalde schaalindeling, via toetsen of een draaiknop. Bij de meeste magnetrons ligt het vermogen tegenwoordig tussen de 600 en de 1000 Watt.

Terug naar boven

 

Combimagnetron

De combimagnetron is een magnetron en een oven in één apparaat. Daarom is het niet meer noodzakelijk om een aparte oven en een aparte magnetron aan te schaffen. Dit is handig als er maar beperkte ruimte in de keuken is of wanneer je de ruimte op een andere manier wil benutten.

Veruit de meeste combimagnetrons zijn geschikt voor een nismaat van 45cm. Het apparaat is qua inhoud kleiner dan een normale oven, wat soms een nadeel kan zijn. Ook kan er niet tegelijkertijd gebruik gemaakt worden van de oven- en de magnetronfunctie en moet, na het gebruik van de ovenfunctie, het apparaat altijd eerst afkoelen voordat de magnetronfunctie gebruikt kan worden.

Combimagnetrons zijn er in veel verschillende uitvoeringen. Bij de eenvoudige modellen wordt er vaak gebruik gemaakt van een ronddraaiend plateau (voor de magnetronfunctie) en kunnen er geen bakplaten in geplaatst worden (voor de ovenfunctie). De luxer uitgevoerde modellen hebben geen draaiplateau en zijn voorzien van inschuifmogelijkheden voor bakplaten en –roosters.

Terug naar boven