Abrikozen crumble

Taart en gebak
40 minuten oventijd + 25 min bereidingstijd

Een fruitige traktatie; de abrikozen crumble. Heerlijk voor ‘s avonds bij de koffie.

8 personen | 25 minuten bereiden + 40 minuten oventijd

De abrikozen crumble; een heerlijk zoet gebakje. Het crumble recept is het beste te bereiden met abrikozen gecombineerd met jam. Zijn er geen verse abrikozen? Ga dan voor abrikozen uit blik in je crumble recept en laat de jam achterwege.

De lekkerste crumble maken, doe je zo!

Ingrediënten

  • 120 gram boter
  • 270 gram bloem
  • 60 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 klein eitje
  • 100 gram abrikozen
  • 100 gram abrikozenjam
  • 20 gram amandelen (gehakt)
  • Snufje zout
  • Bakvorm en bakpapier

Bereiding

  • Verwarm de oven op 180 graden en bekleed de bakvorm met het bakpapier.
  • Voeg de boter, bloem, suiker, vanillesuiker, amandelen, zout en het ei in een beslagkom en kneed of mix tot een kruimelig deeg.
  • Gebruik de helft van het deeg voor de bodem en duw stevig aan. Bedek de randen ongeveer 2 cm omhoog en verdeel de jam.
  • Maak de abrikozen schoon en snijd in stukjes. Verdeel de stukjes op de jam en verkruimel het overige deeg eroverheen.
  • Bak de crumble ongeveer 40 minuten in de oven.

Tip

Voor alle fruitliefhebbers: begin de dag goed met een gezonde bananen smoothie met havermout en als lekker tussendoortje, een heerlijke plak bananenbrood.

(Photo title + alt text: Abrikozen crumble recept: fris & fruitige crumble maken)
Foto: Abrikozen crumble recept: fris & fruitige crumble maken

Dit artikel is geschreven door

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.