Bananenbrood
Bananenbrood, het perfecte tussendoortje!
Recept: 1 bananenbrood (20 cm) | 50 minuten bereidingstijd
Bananenbrood is al jaren populair als ontbijt of tussendoortje. Met dit heerlijke bananenbrood recept maak je in no time een gezond bananenbrood zonder suiker! Slechts in 5 minuten is het beslag klaar. Daarna moet het bananenbrood alleen nog in de oven. In dit recept voegen we dadels toe voor de zoete smaak. De ingrediënten van dit bananenbrood met chocolade en noten, kun je ook vervangen voor bijvoorbeeld appel en amandelen.
Hoe lang bananenbrood bewaren?
Het bananenbrood is ongeveer 3 dagen goed te houden, mits je het luchtdicht bewaard. Wil je het langer bewaren? Vries dan de bananenbrood plakjes afzonderlijk van elkaar in. Zo kun je er iedere dag een plakje uit halen en heb je er langer plezier van!
Gezond bananenbrood maken, doe je zo!
Ingrediënten
- 3 rijpe bananen
- 150 gram amandelmeel
- 3 eieren
- 1 handje gemengde noten
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 3 dadels
- snufje zout en kaneel
- 60 gram pure chocolade
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Pureer de dadels met de bananen tot een glad geheel en voeg één voor één de eieren toe.
- Hak de noten en chocolade in kleine stukjes en spatel deze samen met het amandelmeel, het bakpoeder, een snufje zout en kaneel door het beslag.
- Vet (met een bakspray) de cakevorm (20 cm) in en giet het mengsel in de vorm.
- Bananenbrood bakken: Bak het bananenbrood in ongeveer 45 – 55 minuten gaar. Laat het iets afkoelen en snijd er plakjes van.
Dit bananenbrood met amandelmeel is koolhydraatarm en glutenvrij. Gek op bananen? Begin de dag gezond met een lekkere bananen smoothie met havermout. Bekijk hier het bananen smoothie recept!
Dit artikel is geschreven door
Inspiratie: bij I-KOOK klanten thuis
Deze keukens zijn pas opgeleverd!
Neem een kijkje bij andere klanten thuis
...en laat je inspireren!