Kruidnoten recept

Taart en gebak
40 minuten bereiden bereidingstijd

Een makkelijk en verrukkelijk recept voor kruidnoten.

10 personen | 40 minuten bereiden

Bij Sinterklaas hoort snoepgoed. Kruidnoten mogen natuurlijk niet ontbreken! Tegenwoordig zijn er zoveel smaken verkrijgbaar, maar de ouderwetse, simpele kruidnoten zijn toch wel het lekkerst. Echt jeugdsentiment! Deze delicatesse is gemakkelijk te maken en leuk om te bereiden. Eettip: deze lekkernij is het lekkerst als ze net uit de oven komen. Dan zijn ze nog warm en is de speculaas smaak nog extra aanwezig. Afgekoeld zijn ze uiteraard ook niet te weerstaan!

Ingrediënten

  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 g ongezouten boter
  • 2 el speculaaskruiden
  • 125 g bruine basterdsuiker
  • 4 el halfvolle melk

Bereiding

  • Verwarm de oven op 160 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Kneed de boter, suiker, speculaaskruiden, en het zelfrijzend bakmeel door elkaar. Voeg vervolgens lepel voor lepel de halfvolle melk aan het deeg toe.
  • Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en vorm daar lange rolletjes van. Maak erna kleine balletjes van ongeveer 1 cm. Verdeel de balletjes over de bakplaat en druk ze een beetje plat.
  • Bak de kruidnoten ongeveer 15 minuten gaar in de oven en laat ze erna nog 15 minuten afkoelen.

Dit artikel is geschreven door

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.