Mosselen op klassieke wijze

Diner
20 minuten bereiden bereidingstijd

Mosselen op klassieke wijze

2 personen | 20 minuten bereiden

Het mosselseizoen is in volle gang. Mosselen zijn op hun best vanaf juli tot en met april van het volgende jaar. Ruim de tijd om meerdere malen te genieten van dit fantastische recept! Door witte wijn toe te voegen aan de mosselen ontstaat er een frisse, maar toch volle smaak. Het is een ideaal recept om te maken voor tijdens een familie- of vriendenavondje. Voor je er erg in hebt is de pan alweer op!

Ingrediënten

  • 2 kilo mosselen
  • 500 g mosselgroenten
  • 200 ml droge witte wijn
  • laurierblad
  • 1 el olie
  • peper en zout

Bereiding

  • Spoel de mosselen af onder koud water. Borstel schoon waar nodig en controleer de mosselen goed.
  • Verhit de olie in een mosselpan of soeppan en fruit de mosselgroenten een paar minuten.
  • Blus af met de witte wijn en voeg het laurierblad toe.
  • Voeg de mosselen toe en doe de deksel op de pan. Hussel om de 2 minuten in de pan. Kook de mosselen in totaal 5 minuten.
  • Serveer de mosselen met stokbrood, friet en saus.

Dit artikel is geschreven door

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.